彩虹谷
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

請各會員每禮拜須看看公告區!!

首頁Latest images搜尋會員註冊登入

魔法校園的4姊妹

向下 
2 posters
發表人內容
初現的彩虹翹
高級管理級
初現的彩虹翹

文章數 : 11
注冊日期 : 2009-04-24
年齡 : 28

魔法校園的4姊妹 Empty
發表主題: 魔法校園的4姊妹   魔法校園的4姊妹 Icon_minitime1周三 4月 29, 2009 9:37 pm

魔法校園的4姊妹----人物介紹

女主角:
來來~~~~在4姊妹中的第1大,令女,好串---屬性:火
佩佩~~~~在4姊妹中的第2大,令女,串---屬性:木
翹翹~~~~在4姊妹中的第3大,令女,串---屬性:水
雪雪~~~~在4姊妹中最細的一個,令女,串---屬性:土

女配角:
曈~~~一直想害4姊妹,但最後也失敗,姣婆,唔令又唔串
儀~~~4姊妹的朋友,冇主見,曈一直當儀為奴隸

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
男主角:
Billy~~~~來來同雪雪最好朋友,令仔,串
偉~~~~~朋友,像在乎4姊姊中的一個,令仔,串
東~~~~~朋友,令仔,串
樂~~~~朋友,ok令仔,串
男配角之後先會加!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
精靈/魔法老師:
萊德比:專門教物理魔法
絲妮亞:專教治療魔法
萊欣絲亞:魔法治療師
大精靈:精靈界之王

後會再加

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
回頂端 向下
http://rainbow-gorge.365bbs.com.tw
初現的彩虹翹
高級管理級
初現的彩虹翹

發表主題: 回復: 魔法校園的4姊妹   魔法校園的4姊妹 Icon_minitime1周三 4月 29, 2009 9:38 pm

~第一章~

~叮噹~叮噹~
翹:你地行快小小得唔得呀??又遲到喇!!><
佩,來,雪:好快喇!!
翹:好心你地喇家姐黎家,仲唔識早d起身,雪都好過你地呀!次次都搞到遲曬大到,陣間一定又會比個個x萊德比老師話家喇!╥ ╥
(xx=粗口黎家)
佩,來:sorry呀!!下次唔會家喇!!><
雪,翹:你兩個每次都係咁講家喇!!(同聲同氣一齊講)
佩,來:係咩^^”嘻嘻
雪雪同翹無奈中突然唸起
雪,翹:呀!!
佩,來:咩事呀??
雪,翹:遲到喇!!!!!
佩,來:快d喇!!!!
雪,翹:係喇!!!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

作者的話:第一日就係咁....唉,冇計喇...
為左呢篇小說....- -+我可以不擇手段
- -+
..........
偉:你係(-(0o)-)吧!!
翹:又係咁話我...>.<
偉:嘻嘻..^^
翹:...........

作者:唔好係到玩呀!!-.-(打翹同偉個頭)
翹:痛..痛...痛><
偉:做咩打我呀....
作者:吹咩,想打你個頭好耐家喇!!(妄想)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
打偉個頭,都係唔好唸!!╰╯__╰╯"
(會比佢打我好痛)
回頂端 向下
http://rainbow-gorge.365bbs.com.tw
初現的彩虹翹
高級管理級
初現的彩虹翹

發表主題: 回復: 魔法校園的4姊妹   魔法校園的4姊妹 Icon_minitime1周三 4月 29, 2009 9:48 pm

第二章出現喇!!大家細心欣賞!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~第二章~

來:唉,我地太遲喇!!佢已經係課室喇!!╥ ╥(細聲)
佩,翹,雪:唉....冇計喇!!總要係下學期第一日就...(細聲)

~~~~~~~~~~~~~~沉默~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
大家都一面無奈....

萊徳比:又係你地幾個.....
佩,來,翹,雪:咁次幣喇!!^^"
萊德比:咁次我一定要罰你地喇,如果唔係我就唔姓萊..
佩,來,翹,雪:咪唔好姓囉,又唔係唔比你唔姓萊!!(4姊妹同一時間講出黎)
萊德比:你...你...你地...
來,翹:你咩呀你....咪x嘈喇,左x住曬!!
萊德比:老師咁辛苦教你地...竟然....
來:魔法係我地領吾出黎家,你教我地只係使用方法!!!
翹,佩,雪:咪又係!!
萊德比:咁你地今日就留係學校掃乾淨個地佢!!
佩,來,翹,雪:留咪留....

(作者的話:佢地咁就搞左一堂喇!!)-.-

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
留意:坐位表(如下)
xx 偉翹 來 billy
x樂 x佩 雪x
曈儀 xx 東x
老師

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

好怪呀個名!!...
回頂端 向下
蓓蓓
會員

文章數 : 13
注冊日期 : 2009-04-26

發表主題: 回復: 魔法校園的4姊妹   魔法校園的4姊妹 Icon_minitime1周三 4月 29, 2009 9:50 pm

加油 a__a
回頂端 向下
初現的彩虹翹
高級管理級
初現的彩虹翹

發表主題: 回復: 魔法校園的4姊妹   魔法校園的4姊妹 Icon_minitime1周三 4月 29, 2009 9:54 pm

☆第三章☆  

叮噹叮~噹~叮噹叮~噹

翹:放學喇!!!(放鬆)
來:唔好咁輕鬆住!
雪,翹:why?
佩,來:=.= 你地唔記得喇,仲要打掃呀!!
雪,翹:係喎,唉..仲唸住輕鬆下添!!╥ ╥
佩,來:下個禮拜唔可以再遲到家喇!
雪,翹:聽住先喇!!
突然有人講左一句...
?:令女,使唔使人help下呀??
翹:邊個?(掉個水球過去)
?:嘩,好采...避到
翹:sorry呀,樂!
樂:你疑心咁q重啲!!使唔使help呀??(心唸:差d比佢搞掂)
佩,來,翹,雪:當然要喇!!
樂:see下有邊個!!^^
翹:偉!!
偉:.....
billy:唔好咁怕羞喇!!
偉:我冇怕羞呀!!>///<
billy:唔怕認喎
翹:噗..好可愛呀!!
偉:...-.-
東:^^
來:佢地好似fd左!!(細聲同雪,佩)
雪,佩:55^^
翹:咁我地開始打掃喇!!^^
全部人:係^^

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
作者:如果現實都係咁就好喇!!^^ *
偉:唸都唔好唸呀!!
作者: (被打)痛..痛...好痛呀><
偉:..........so 叫你唔好唸
作者:唸下姐....><
偉:唔可以唸,除非你有妄想正喇!
作者:...哼..><
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
回頂端 向下

魔法校園的4姊妹
回頂端 
1頁(共1頁)

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
彩虹谷 :: 彩虹文學 :: 彩虹小說-
前往: